Вермикулитът има широко приложение в строителния сектор. Той притежава високи термични и звукоизолационни качества, огнеустойчивост. Също така е и ефективен защитен материал от радиация. Вермикулитъат е дълговечен, екологично чист, не гние, възпрепятства разпространението на плесени.

При възникване на пожар и при висока температура експандираният вермикулит не отделя никакви газове, което е важно предимство при сравнение с други изолационни материали с органичен произход. Той е абсолютно безвреден за здравето на хората, даже при много високи температури. Специфичните му свойства позволяват на помещението да „диша“, а също така да поддържа постоянен температурен и влажностен режим.

Използването на вермикулит в строителството има и икономически предимства в сравнение с другите традиционни материали и способства не само за намаляване на теглото на отделните конструкции, но също така снижава разходните норми.

Експандираният вермикулит е най-ефективният топлоизолационен материал. Успешно се използва в строителството при топлоизолация на външни стени, тавански помещения, подова изолация. Важно предимство на експандирания вермикулит е възможността да запълва лесно кухини и обеми с неправилна форма.

Познато е приложението на вермикулита за производството на леки топлоизолационни и огнеупорни бетони; леки, акустични и декоративни плочи, покриви, тухли и покрития за строителни конструкции; огнеупорна и звукопоглъщаща керамика; изолация на реактори, топлообменници, пещи и хладилни инсталации.

За нас

Хеликс ЕООД е създадено през 1995 г. Дружеството е специализирано в следните дейности:

  • геоложки проучвания на полезни изкопаеми
  • разработване на проекти за издаване на разрешителни за търсене и проучване
  • добив и преработка на неметални полезни изкопаеми - индустриални минерали

 

Контакти

Адрес

Офис:
гр. София, п.к. 1303
ул.Странджа 4

Инсталация за сепариране:
с. Гара Елин Пелин, п.к. 2100
ул. Стара планина 1

Телефони

Телефон: (02) 902 69 21
Мобилен: 0876/800 484 

Този сайт използва бисквитки, ако продължите да използвате сайта ни вие се съгласявате с нашата политика за бисквитките.